Postnummer 56230

Karta över postnummer 56230 i Norrahammar.

Om Norrahammar

Norrahammar är sedan 1971 en kommundel i Jönköpings kommun och vars bebyggelse ingår i tätorten Jönköping. Den är belägen cirka 9 km sydväst om Jönköpings centrum. Ursprungligen ett brukssamhälle, uppväxt kring Norrahammars bruk, är Norrahammar sedan 1970-talet sammanvuxet med Jönköping och utgör den sydvästra delen av tätorten. Norrahammar ligger i Tabergsåns dalgång. Norrahammar ingår, tillsammans med Hovslätt, Månsarp och Taberg, i kommundelen Tabergsådalen.

Norrahammar har sitt ursprung i den gamla Tabergs Norre Hammaren. Tabergs Norra Hammaren var en hammarsmedja som tillhörde Tabergs Bruk och tillkom i början av 1600-talet. Vid den tidpunkten fanns det i princip ingen bebyggelse i Tabergsådalen. Att hammaren anlades intill Tabergsån berodde på att vattenkraften då var den enda tillgängliga vattenkällan. Stångjärnssmidet vid Norra Hammaren lades ned 1858. Tabergsåns vatten fortsatte att användas till en hel del småindustrier.

Källa: Wikipedia

Alla gatunamn i Norrahammar med postnummer 562 30:

Arrebacken

Backgatan

Bergholmsvägen

Bergsmansvägen

Björkhultsgatan

Björnvägen

Blomsterstigen

Ekorrgatan

Fältgatan

Genvägen

Granvägen

Grävlinggatan

Hammarvägen

Hjortstigen

Hultgatan

Höggärdsgatan

Höjdgatan

Idevägen

Kvarnvägen

Lillåsavägen

Löjtnantsvägen

Mårdgatan

Nyponbacken

Parkvillan

Parkvägen

Rådjursvägen

Sjögatan

Spånbergsvägen

Stora Åsa Sjövik

Svänggatan

Söderåsvägen

Sörgärdsvägen

Vattenvägen

Värmevägen

Västra Hjälmsgatan

Åsa By

Åsa Gård

Åsavallgatan

Åsavägen

Ängsgatan

Östra Hjälmsgatan

Sidan om postnumret 562 30 som finns i Norrahammar. Hitta gator och adresser under postnummer 56230 och se på kartan var i Sverige Norrahammar och 56230 ligger.


Privacy Policy Alla postnummer i Sverige