Postnummer 22478

Karta över postnummer 22478 i Lund.

Om Lund

Lund (uttal ) är centralort i Lunds kommun och ligger i sydvästra Skåne i södra Sverige. Lund har ca 94 000 invånare vilket gör det till Skånes tredje största och Sveriges tolfte största tätort.[8] Lunds universitet och Lunds stift styrs från Lund. Staden ingår i storstadsregionen Stor-Malmö enligt Statistiska centralbyrån. Lund ligger på en utlöpare av Romeleåsen som avgränsar Lundaslätten i nordöst.

Lund grundades under andra häften av 900-talet, sannolikt flyttad på kungligt initiativ från ett tidigare läge i Uppåkra fyra kilometer söderut, där arkeologiska utgrävningar har påvisat en bosättning från järnåldern som blivit nedbränd i slutet av 900-talet. De arkeologiska fynden ger anledning att tro att staden vid Uppåkra varit centralort för det bördiga sydväst-Skåne från 400-talet och framåt. Stadens nya läge var strategiskt fördelaktigt. Lund ligger på Romeleåsens sydväst-sluttning, vid vars fot mossar och sankmark utmed Höje å gav extra skydd. Liksom Uppåkra ligger Lund utmed den nord-sydliga landsväg som omges av det land Uppåkra var centralort för. Grundandet av Lund betraktas som ett led i skapandet av ett enat danskt kungadöme.

Källa: Wikipedia

Alla gatunamn i Lund med postnummer 224 78:

Arendala

Arendala Gård

Arendala Smedja

Bjällerup

Dalbyvägen

Decimantvägen

Fältspatvägen

Fästevägen

Gamla Dalbyvägen

Glimmervägen

Gnejsvägen

Gottes Väg

Guldåkersvägen

Hardeberga Boställe

Kalkgränden

Kalkstensvägen

Karl Gustavs Väg

Kollektgatan

Kyrkovärdsvägen

Landgillevägen

Lars Christers Väg

Malin Gyllenkroks Väg

Nämndemansvägen

Porfyrvägen

Prästasvängen

Prästavägen

Prästgången

Rusthållarevägen

Råbylundsvägen

Råbyvägen

Skiffervägen

Stora Råby

Stora Råby Byaväg

Stora Råby Ängaväg

Tegvägen

Tejevägen

Tiondevägen

Tygelsjö

Sidan om postnumret 224 78 som finns i Lund. Hitta gator och adresser under postnummer 22478 och se på kartan var i Sverige Lund och 22478 ligger.


Privacy Policy Alla postnummer i Sverige