Postnummer 83172

Karta över postnummer 83172 i Östersund.

Om Östersund

Östersund (uttal ) (sydsamiska: Staare[7]) är en tätort som är centralort i Östersunds kommun och residensstad i Jämtlands län. I tätorten ingår delar av de två kommunerna Östersunds och Krokoms kommun. Östersund ligger vid Storsjön och är Storsjöbygdens, Jämtlands läns och landskaps enda stad. Östersund är Sveriges 22:a största tätort (och fjärde störst i Norrland efter Umeå, Gävle och Sundsvall) med 52 797 invånare 2020.

Östersund är den enda stad inom Sveriges nuvarande gränser som grundats på 1700-talet. Staden grundades 1786 av Gustav III som ville utöka sitt inflytande över handeln i Jämtland, vars invånare bedrev en omfattande och mycket lönsam handel[8] som den svenska staten ville kunna kontrollera. Statsmaktens intentioner var att, i enlighet med lagen, kanalisera handeln till staden. Detta togs dock inte väl emot av befolkningen, vilket ledde till att Östersund länge förblev en liten stad, befolkningsmässigt sett faktiskt mindre än antalet invånare på den intilliggande Frösön. Det dröjde ända till senare delen av 1800-talet innan Östersund blev en verklig stad, egentligen först efter järnvägens ankomst 1879.[9]

Källa: Wikipedia

Alla gatunamn i Östersund med postnummer 831 72:

Anarisvägen

Barkvägen

Basvägen

Blåhammarvägen

Brosslarvägen

Fäboleden

Gåsenvägen

Kolarevägen

Nävervägen

Ottfjällsvägen

Rundhögsvägen

Skotarvägen

Smällhögsvägen

Snasahögsvägen

Splintvägen

Storfjällvägen

Stubbvägen

Timmervägen

Torvalla Torg

Vålådalsgränd

Sidan om postnumret 831 72 som finns i Östersund. Hitta gator och adresser under postnummer 83172 och se på kartan var i Sverige Östersund och 83172 ligger.


Privacy Policy Alla postnummer i Sverige