Postnummer 46255

Karta över postnummer 46255 i Vänersborg.

Om Vänersborg

Vänersborg är en tätort i Västergötland och Dalsland, och centralort i Vänersborgs kommun, Västra Götalands län samt kansliort för Vänersborgs tingsrätt. Vänersborg var före länssammanslagningen 1998 residensstad i Älvsborgs län och är numera säte för den politiska ledningen i Västra Götalandsregionen (numera regionhuvudstad i regionen), residensstaden är dock Göteborg. Sjöfarten har alltid varit av betydelse för Vänersborg, då staden är belägen mellan Sveriges största sjö, Vänern,[6] och hamnstaden Göteborg via Göta älv. Författaren, tillika kompositören och trubaduren Birger Sjöberg, är upphovsman till Vänersborgs populärnamn Lilla Paris.

De tidigaste kända planerna på en stad i Vassända härrör från 1544.[7] På 1580-talet fick marknadsplatsen Brätte, mellan nuvarande Onsjö och Öxnered, stadsprivilegier.[8] 1641 grundades Vänersborg, och 1 februari 1644 utfärdade Drottning Kristinas förmyndarregering stadsprivilegier för staden.[9]

Källa: Wikipedia

Alla gatunamn i Vänersborg med postnummer 462 55:

Ankargatan

Eldaregatan

Kabyssgatan

Kanotgatan

Kompassgatan

Lanterngatan

Lejdaregatan

Mastgatan

Pollaregatan

Propellergatan

Rattgatan

Relingsgatan

Segelgatan

Stora Torpas Gata

Stuvaregatan

Tackelgatan

Tegelbruksvägen

Trålgatan

Tullaregatan

Vimpelgatan

Vinschgatan

Sidan om postnumret 462 55 som finns i Vänersborg. Hitta gator och adresser under postnummer 46255 och se på kartan var i Sverige Vänersborg och 46255 ligger.


Privacy Policy Alla postnummer i Sverige