Postnummer 21623

Karta över postnummer 21623 i Malmö.

Om Malmö

Malmö är Sveriges tredje största tätort, och Nordens sjätte största med över 325 000 invånare, huvudsakligen belägen i Malmö kommun i Skåne län, men även innefattande Arlöv i Burlövs kommun och en mindre del i Lomma kommun. Malmödelen av tätorten utgör centralort i Malmö kommun, medan Arlöv utgör centralort i Burlövs kommun. Malmö är även residensstad i Skåne län. Malmö ingår i storstadsområdet Stormalmö och tillsammans med bland annat Köpenhamn i Öresundsregionen, som med sina 4 miljoner invånare är Nordens befolkningsmässigt största samarbetsregion.

Samhället ligger vid Öresund och finns omnämnt från 1100-talet och fick sina stadsprivilegier 1353. Staden har en rik industrihistoria med några av Skandinaviens största industrikoncerner som Kockums, Skanska och Scania, vilka haft en betydande roll i Malmös näringsliv. Idag karaktäriseras staden istället av många små och medelstora företag inom medicinteknik, logistik, IT, bygg- och fastighetsmarknad.[7]

Källa: Wikipedia

Alla gatunamn i Malmö med postnummer 216 23:

Annetorpsvägen

Apelrydsgatan

Broddagatan

Byahornsgränd

Byalagsgränd

Byskiftesgatan

Bysmedsgatan

Diakongatan

Elinelunds Sommarstad

Elinelundsvägen

Hyllie Gårds Väg

Kvarngårdsvägen

Mossängens Sommarstad

Segeltorpsgatan

Slättarödsgatan

Sticklingvägen

Svennedalsvägen

Torkelsvägen

Östra Hyllievägen

Sidan om postnumret 216 23 som finns i Malmö. Hitta gator och adresser under postnummer 21623 och se på kartan var i Sverige Malmö och 21623 ligger.


Privacy Policy Alla postnummer i Sverige