Postnummer 97593

Karta över postnummer 97593 i Luleå.

Om Luleå

Luleå (på lulemål Leeol [lêúɽ] eller Leoschtän [ˈlêwˌʂʈæ:n]; på nordsamiska Luleju: lulesamiska: Julevu;[6] finska och meänkieli: Luulaja, umesamiska Lüvllege) är en tätort (stad) i Norrbotten samt centralort i Luleå kommun, residensstad för Norrbottens län och stiftsstad för Luleå stift. Luleå är Sveriges 25:e samt Norrlands femte och Nordkalottens sjunde största tätort, med 48 749 invånare av kommunens totalt 79 352 invånare (SCB 2023)[7]. Luleå har Sveriges sjunde största hamn för gods. Luleå är ett metallurgiskt centrum med stor stålindustri och omfattande forskning och kallas ibland i folkmun för Stålstaden. Sveriges nordligaste tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, finns också i staden. Luleåregionen är Norrlands största lokala arbetsmarknadsregion med 166 820 invånare 2019[8].

Namnet (1339 Lulu) kommer från namnet på Luleälven som i sitt förled har ett samiskt namn, lulij, 'den som bor i öster' använt för att beteckna skogssamer.[9][10] I ett brev från 1316 talas om prästen i Luleå, De Lula presbiter.[11]

Källa: Wikipedia

Alla gatunamn i Luleå med postnummer 975 93:

Alviksvägen

Antnäskorsningen

Brändkölvägen

Danelvägen

Fäbodvägen

Fältskyttevägen

Gevärsvägen

Hampmyrvägen

Karbinvägen

Klemisvägen

Knalltorpsvägen

Knusvägen

Kringstorpsvägen

Lagvägen

Långnäsvägen

Milhällevägen

Morgärdan

Muntervägen

Muskötvägen

Mårshvägen

Måttsundsronningen

Mässvägen

Norrbyvägen

Pellvägen

Pålvägen

Ronningsvägen

Rotevägen

Rödhällan

Spelmansvägen

Sporthallsvägen

Stor Antnästräsket

Västbacken

Västigårdsvägen

Sidan om postnumret 975 93 som finns i Luleå. Hitta gator och adresser under postnummer 97593 och se på kartan var i Sverige Luleå och 97593 ligger.


Privacy Policy Alla postnummer i Sverige