Postnummer 14261

Karta över postnummer 14261 i Trångsund.

Om Trångsund

Trångsund är en kommundel av Huddinge kommun i Stockholms län vars bebyggelse till större delen ingår i Stockholms tätort. Trångsund har en area av 5,57 km² med 9 223 invånare (2021) varav 22 procent med utländsk bakgrund. Kommundelen ligger i Huddinges nordöstra del och gränsar i norr till Farsta strand och Larsboda i Stockholms kommun och sjöarna Drevviken och Magelungen (delar av vattenområdet ingår i Trångsund). I sydost ansluter kommundelen Skogås, i söder Sjödalen-Fullersta och i väster Stuvsta-Snättringe. I Trångsund ingår åtta delområden (från öst till väst): Sjöängen, Nytorp, Stortorp, Hammartorp, Fållan, Mellansjö, Orlångsjö och Svartvik. Ågesta och Vidja ingick tidigare men utgör sedan 2018 den egna kommundelen Vidja-Ågesta.

Namnet "Trångsund" härrör från det trånga sundet (det trängsta) i den närliggande Drevviken. Första gången Trångsund nämns är i den geometriska jordeboken från 1636 där det omtalas ett torp kallat trånge sundh som lydde under Östergården i Länna by. År 1685 beskrivs torpet vara med nödtorftiga och wällbehållna Huus försedt. Av torpet blev så småningom en mindre herrgård.[4] På sent 1600-tal tillhörde det Söderby säteri i Österhaninge socken.

Källa: Wikipedia

Alla gatunamn i Trångsund med postnummer 142 61:

Hästbacken

Löparvägen

Springarvägen

Tornslingan

Sidan om postnumret 142 61 som finns i Trångsund. Hitta gator och adresser under postnummer 14261 och se på kartan var i Sverige Trångsund och 14261 ligger.


Privacy Policy Alla postnummer i Sverige