Postnummer 51431

Karta över postnummer 51431 i Tranemo.

Om Tranemo

Tranemo är en tätort i södra Västergötland (Sjuhäradsbygden) och centralort i Tranemo kommun, Västra Götalands län. Tranemo är också kyrkbyn i Tranemo socken med centralkyrkan Tranemo kyrka. Nedanför kyrkan och mitt i orten ligger Tranemosjön, i vilken Jälmån, Sämån (Månstadån) och Toddebäcken mynnar ut, ur Tranemosjön rinner sedan Ätranbiflödet Assman.

Tätorten Tranemo är tämligen ung och växte till allra största delen fram mellan andra världskriget och 1980-talet. I många år dessförinnan var det en jord- och skogsbruksdominerad bygd. Vid 1900-talets början bestod det som sedan kom att bli tätorten Tranemo endast av kyrkan, dåvarande skolan, ett par gårdar med tillhörande torp, en gästgivaregård och ett fåtal boningshus. I början av seklet tillkom dock såväl Falkenbergs Järnväg som Västra Centralbanan, samtidigt som industrin expanderade, och ett samhälle började växa fram.

Källa: Wikipedia

Alla gatunamn i Tranemo med postnummer 514 31:

Andra Guldvägen

Backagatan

Diskusgatan

Fotbollsgatan

Första Guldvägen

Granvägen

Guldringen

Kalvängsvägen

Parkudden

Skyttegatan

Smedsgatan

Stafettgatan

Telegatan

Tennisvägen

Tranehovsgatan

Tredje Guldvägen

Trestegsvägen

Tåstarpsgatan

Västergatan

Zinkvägen

Sidan om postnumret 514 31 som finns i Tranemo. Hitta gator och adresser under postnummer 51431 och se på kartan var i Sverige Tranemo och 51431 ligger.


Privacy Policy Alla postnummer i Sverige