Postnummer 91532

Karta över postnummer 91532 i Robertsfors.

Om Robertsfors

Robertsfors är en tätort i Västerbotten samt centralort för Robertsfors kommun, Västerbottens län, belägen vid Rickleån.

Robertsfors, som ursprungligen hette Edfastmark, har fått sitt namn från grosshandlaren Robert Finlay och Robertsfors bruk som anlades 1758. Ursprungligen var det majoren Georg Wilhelm Palmstruch som redan 1751 hade visioner för området. Framförallt såg han möjligheten att utnyttja de naturliga resurserna i området såsom forsar, närliggande skogar och närheten till kusten med Sikeåfjärdens hamn för att etablera en bruksanläggning. Planerna för masugnar, utvinning av malm och hanteringen av tackjärnet fanns redan klara 1756 men Palmstruch hade inte kapitalet som krävdes för en sådan investering och samtidigt blev han utkommenderad till det Pommerska kriget vilket ledde till att han aldrig kunde verkställa sina planer[6].

Källa: Wikipedia

Alla gatunamn i Robertsfors med postnummer 915 32:

Aseavägen

Bruksallén

Bruksvägen

Bäckvägen

Ekenstamsvägen

Enebacken

Fabriksvägen

Forsvägen

Gjutargränd

Granbacken

Hammargränd

Herrgårdsfäboda

Herrgårdsvägen

Industrigatan

Johan Vales Väg

Jomarksvägen

Kanalvägen

Kolgårdsvägen

Lillbergsvägen

Lövstigen

Mårtensgatan

Norrängsvägen

Petersens Väg

Rallargränd

Rickleåvägen

Rotbergsvägen

Seth Kempes Väg

Storgatan

Tallstigen

Trollstigen

Zakrisgränd

Sidan om postnumret 915 32 som finns i Robertsfors. Hitta gator och adresser under postnummer 91532 och se på kartan var i Sverige Robertsfors och 91532 ligger.


Privacy Policy Alla postnummer i Sverige