Postnummer 65223

Karta över postnummer 65223 i Karlstad.

Om Karlstad

Karlstad (['kɑːɭsta] ( lyssna)[källa behövs], på värmländska ['kɑlsta][6]), i äldre tid stavat Carlstad, är en tätort i Värmland, belägen vid Vänerns norra strand. Karlstad är centralort för Karlstads kommun, residensstad för Värmlands län och stiftsstad för Karlstads stift samt sedan 1999 universitetsstad. Karlstad är Sveriges 20:e största tätort med 67 122 (2020-12-31) invånare i tätorten.

Karlstad, eller Tingvalla som det hette då, har varit en viktig handelsplats sedan vikingatiden. 1584 fick orten stadsrättigheter av Karl IX, som även gav staden dess nuvarande namn.[7] Karlstad ligger vid den övre sidan av Vänerns strand, på ett deltaområde där Klarälven delar sig i många grenar innan den mynnar ut i Vänern. Värmland är känt som skaldernas landskap och i Karlstad har flera av dem verkat. En av de mest uppskattade är Gustaf Fröding. Karlstads symbol är en glad sol[8], bekant genom statyn med det namnet, 'Sola i Karlstad', rest avbildande en populär servitris på ett av stadens värdshus.

Källa: Wikipedia

Alla gatunamn i Karlstad med postnummer 652 23:

Gjuteribacken

Karlagatan

Stagnellsgatan

Strandvägen

Vasalunden

Sidan om postnumret 652 23 som finns i Karlstad. Hitta gator och adresser under postnummer 65223 och se på kartan var i Sverige Karlstad och 65223 ligger.


Privacy Policy Alla postnummer i Sverige